Andra dagen på mitt äventyr🙏❤️⭐️🙏

Sömnen blev väldigt lätt, klockan 6 gick dingdongen det var mörkt ute. Man tassade upp och tog en tesked kokosolja i munnen för att gurgla runt.

•Kokosoljan är fantastisk, renar och rensar munnen från bakterier som bildats under natten. När man väl har börjat och man känner resultat så är det en självklarhet att behålla det som en morgonrutiner. Samtidigt får man tid att morna sig i tystnad.

Det var dags för Yogakläder och under tystnad smyga ner, spottade ut kokosen och istället ta en liten kopp med varm dryck och ut till gården,  ljusen var  tända och det var bara att njuta, tystnad, stillhet… för att sedan gå upp till yogarummet…. magiskt.

Någon sitter med ett orangeskynke på sig, på Helenes plats och det var en sådan tystnad, respektfullt, starkt och spännande.

Det blev 50 min meditation med Guanmitra⭐️

Kroppen, själen, medvetenhet. Att landa och vara närvarande i nuet.

En liten frukost serverades och efter det så höll  Guanmitra även i yogan. Där räknade vi in alla asanas till tio, det var skönt, man kände en viss koll som gjorde att man klarade en par andetag extra.

•En morgon som yogan tog mig till en ny nivå, det är så mycket mer än asanas. Ett medvetande om kroppen och hur man kan påverka sig själv genom en medvetenhet och förståelse för hur man kan skapa lugn och balans, med hjälp av yoga, meditation och prayama.

Det var dags för en fantastisk brunch, och även denna dag ska vi bara vara i huset. Ingen längtan till att göra något  annat, ingen rastlöshet. Bara ett lugn och en gemenskap som var så äkta. Vi som var där var olika, men samtidigt så lika, så nyfika och behov av läran om sig själv. Mer kunskaper om ayurveda för att finna mer balans i våra liv. Vi var närvarande, lyssnade på varandra och lärdes av varandras tankar, funderingar och frågor.

Tre av oss gjorde våra egna mala. Mitt blev med  gul jaspis och Sandelwood. Min styrka. Jag låter det  ligga närmst kroppen, det är min påminnelse av vem jag är vad jag vill. Använder det vid meditation för att upprepa mitt mantra. Och för att kunna hålla fokus och hålla tankar och annat lite ”utanför” under tiden jag mediterar.

En papaya drink serverades och sedan var det dags för yoga. Tufft, intensivt, behövligt. Hela kroppen värkte. Här kom tankarna hur ska jag fixa detta? Men den styrka som finns, som vi alla har någonstans, den fick komma fram och med hjälp av andningen så njöt jag då det bara släppte och gav mig den styrka och njutning som utmaningen erbjöd mig.

En av övningarna som jag gillar är att ha raka ben och rep om fötterna, rakt upp,  ”falla” åt sidan…

Min utmaningar är b la fisken och huksittande😖😉

En middag serverades och sedan bar det iväg till ceremoni till Helenes hus, Casa de Alma. Sermonin hölls av Guanmitra. Det var magiskt och helt fantastiskt. Tacksam över att jag fick vara en del av det❤️❤️❤️

När vi kom tillbaka till huset så var det raka vägen upp till tredje våningen och samtidigt som huvudet nådde kudden så slocknade ögonen och där kom en god nattsömn😴😴

•Ännu en dag som har tagit mig med storm och jag börjar inse att jag är bara början på det som är jag! Men jag har hittat rätt väg/stig och den ska jag följa, den kommer vara krokig, säkert med en hel del avstickare😉 utmanande och så spännande🙏🙏🙏🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *