Rötter, jord, kärlek💕🌱💕

Att sitta på balkongen sista kvällen, är lite vemodigt…
Samtidigt så summerar man vistelsen på ön och känner en stor tacksamhet.
Tacksamhet över att man har möjlighet att komma iväg, få sol, värme, god mat och dryck i en hel vecka tillsammans med sin livskamrat.
Att få lite krydda och ett äventyr tillsammans.
Vi har haft en underbar vecka, där vi tillsammans har låtit varje dag få bjuda på vad som komma skall.🙏🙏🙏

Nu längtar vi hem till vår Ronja🐾 som ger oss så mycket kärlek och som vi saknar ofantligt mycket. Tänk att en sådan liten filur har tagit sådant avtryck i våra hjärtan. Hon är inte bara en hund, hon är så mycket mer❤️

I våra olika chakra pratar man om att det finns balans, men även om det är svagt eller överaktivt…

Det röda chakrat innebär att målet är att känna trygghet, trivas med sig själv. Att känna välbefinnande och glädje.

Är då chakrat i obalans och svagt så är man inte bekväm med sig själv, är ostadig och orolig och känner att man inte räcker till.
Känslan av stelhet, sårbar och kanske inte så flexibel i olika händelser, begränsad och ensidig. Kan upplevas då chakrat är överstimulerat.

Att jobba med sig själv, att få sitt egna medvetande till att känna att – jag är bra som jag är! Att vara trygg i sig själv och att vara stolt och nöjd. Att man kan och klarar av med och motgångar. Att lita på sitt egna omdöme. En överlevare!

Tänk att varje kväll, innan det är dags att släcka lampan, skriva ner tre saker som börjar med jag är:……
Gör det under två veckor, ta med dig de orden på morgonen och under dagen. Bara låt det landa, inte värdera.

Lägg en liten notis dag ett och sedan två veckor senare bara känn om det känns annorlunda, det finns inga rätt eller fel, bara din egna känsla…

Rotchakrat sitter i ryggradsslutet i bäckenbotten. Det är här grunden är för stabilitet och hållbarhet.

Det är här vi jordar oss med starka friska rötter, precis som ett träd….
Oavsett vad vi gör så är grunden viktig, i familjelivet, på jobbet, i ekonomi och skolan. När vi ska träna, springa och göra yoga så är det viktigt att lära sig att göra rätt, för att få ut max av sin träning, att inte skada sig.

I yogan använder man sitt andetag för att komma in i de olika asanas och tar det emot så backar man tillbaka lite för att göra rätt. I allt som vi åtar oss att göra så är grundarbetet viktigt.
Ska vi plantera ett frö så är det bra att använda bra jord, näring och vätska. Kanske plantera om när fröet har blivit en växt som behöver större plats… även vi människor behöver en stabil, trygg grund att känna oss stadiga i, då livet inte alltid är förutsett…
Rotchakrat är den fysiska kroppens överlevare! Våra rötter!

En kram från balkongen 🤗🙏🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *