Fantastiska yoga🙏

Yoga

Stress sĂ€tter sig i vĂ„ra axlar som vi vet, det Ă€r dĂ€rför vi drar upp axlarna för att troligtvis skydda vĂ„r hals mot faror
.

Stress sÀtter sig Àven i vÄra höfter, dÀrav mÄnga besvÀr för vÄr kropp. Men man sÀtter ofta inte vÀrken/problemet i samband med stress, utan fÄr andra diagnoser.

Yoga innebÀr sÄ mycket för oss och vÄra kroppar ( vi kan kalla det att vi stretchar). Vi blir smidigare, rörligare, ev vÀrk blir mindre eller till och med försvinner. Vi blir starkare bÄde fysiskt och psykiskt.
Vi fÄr lugn i sinnet och lÀr oss att pausa (och ge oss sjÀlva egen tid för en stund). Och nÀr man inte stressar fÄr man tiden att rÀcka till pÄ ett helt annat sÀtt.

Andningen Àr A och O.

Core Àr viktigt för vÄr styrka i hela kroppen.

Det Àr skönt att yoga, ibland soft, ibland lite styrka eller bara att man har ett program att följa som blir igenkÀnnande sÄ att bara fÄr ett flow i sin stund.

Yoga innebĂ€r att man gör det bara för sig sjĂ€lv. I sittande stĂ€llningar sĂ„ hĂ„ller man ögonen slutna, och bara lĂ„ter kroppen följa med i övningarna.  Om tankarna far i vĂ€g,  kom tillbaka genom andningen – lĂ„nga fina andetag.

Övningarna ska vara sköna för kroppen, men ibland  Àr det bra att tĂ€nja det dĂ€r lilla extra, men det fĂ„r aldrig göra ont!
De övningar man tycker mindre om
. Är ofta de bĂ€sta 😉

Det Àr vÀldigt individuellt vilka övningar man kÀnner mer eller mindre för.

Ta er tid att nÄgon gÄng under dagen lÄta kroppen fÄ nÄgon övning. Bara stanna upp, andas och lÄt kroppen landa i en favoritposition för stunden. Om det Àr för att stressa ner, slappna av i axlar, stretchar höfter/ben,  eller bara skapa balans och hÄllning. Bara gör det till en vana att ge dig den tiden.

Yoga handlar inte om styrka utan mer teknik men framförallt att lÀra kÀnna sin kropp, instÀllningen till sig sjÀlv och livet.

Det finns enkla redskap att anvÀnda för att göra det lite lÀttare eller mer bekvÀmt.

Vi Àr mitt i livet, vi ska inte bli yngre men med glÀdje bli Àldre.
Yogan ger oss bÀttre smidighet  och  ger lyster i vÄr hud i bÄde ansikte och kropp,  glÀdjen lyser i vÄra ögon. Dessutom sÄ sover man bÀttre, kÀnner mer harmoni.

För mig Ă€r det dessutom sjĂ€lvklart att komplettera med Aloe Vera dryck varje dag.  Skönhet kommer inifrĂ„n 😉
Aloe Vera Àr magi
.
Att hjÀlpa huden med olika krÀmer Àr ocksÄ nÄgot man behöver,  gÀrna dÄ frÄn Aloe Vera.

LÄt oss yoga och just nu njuta av denna stund. Att Àlska dig sjÀlv och vara stolt för den du Àr!

Kram Tina

LĂ€mna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *