De sista dagarna…. för denna gång😉😍😉

Morgonyogan den femte dagen bjöd in till power, lite svettigt men härligt!

Det kändes lättare, det kom ett flow. Känslan över  att få en fantastisk start för dagen, att man var ett med flödet i b la Solhälsningen. Och ”sången” från tuppen i bakgrunden…. ❤️ Kärlek till Mallorca!

Frukosten framdukad och som alla de andra dagarna smakade det underbart!

Sedan bar det iväg  till marknaden i Santañy. Jag,  Lena och Lena gick tillsammans, och hade det jättemysigt och det blev lite shopping.  Avslutningsvis möttes vi alla på ett fik där vi njöt av nypressad juice och kaffe. Massor av folk, stimmigt och alldeles underbart! Santany är en småmysig liten by med små härliga butiker, och kända för sitt salt.  Ytterligare en härlig utflykt.

När vi kom hem var det dags för lunch och sedan massage för mig och Åsa, det var så skönt! Jag fick ligga på golvet på en stor madrass, medan Åsa hamnade på brits. Jag tror vi fick en hel timme, det kändes och det behövdes.

Eftermiddagens yoga var inte mitt pass….

Början var skön då vi låg på sidan, med bolster mellan benen, när vi bytte sida så somnade jag rejält. Helene väckte mig och jag hade inte en aning om var jag var, därtill så fick jag en rejäl huvudvärk, hade inte druckit tillräckligt efter massagen, det ska man absolut inte slarva med!

sedan var det dags för alla icke roliga, omöjliga  och osköna asanas på en och samma gång…det var kråkan, huksittande osv…. ville bara hamna i barnet och gömma mig…

Men det blev bättre, vi fick  varma bollar att massera med, så sköna. Det var olika storlekar och de var ganska hårda. Man rullade dem under fötter, benen, rygg, mage, sida osv, en härlig massage som man enkelt kan ge sig själv ( om man införskaffar dessa ”magiska” bollar)

Avslutades med härliga skratt och happybaby😉…  och stående twist då vi kastade armarna från sida till sida.  Vi använde block mellan skulderblad för bröstöppnare – så skönt. Och ett tappert försök att stå på händer….😂

Jag genomförde och var stolt över mig själv.

En fantastisk middag serverades, den sista….  Och som en önskan serverades även en härlig kopp med gulddrycken🙏

Den sista kvällen kändes lite vemodig, men ändå inte… man kände sig så nära, många gemensamma upplevelse, styrka och tacksamhet för varandra, alla hade bidragit, gett och tagit emot av varandra. Skratt, tårar, sanningar❤️

Sista kvällen blev till sista morgonen…. och jag sov som en stock, Lena fick komma in och väcka mig.  Morgonrutinerna gick av sig själv, kokos, kläder och yoga,

Krigarens yoga i ett flöde🙏 Power! 🤩🎉⚡️🌟☄️💫🤩

Avslutningsvis en …. vet inte riktigt hur jag ska beskriva 🤔🥴😂 ….

“don’t worry, be happy “ 🎶🎶🎶 dansande , lyckliga  och sjungande tjejer i ett yogarum, på sina mattor…. med en strålande fantastisk tjej som har väglett oss dessa dagar och gett oss så mycket!  Tack till Helene Blomqvist – YYoga.

Sedan var det till att packa, duscha och njuta av den där sista frukost/brunchen.

Ett litet individuellt samtal med Helene för att knyta ihop främst yogan, vilka asanas som är extra viktiga att använda. Men även lite tankar som man bör tänka på när man är tillbaka till vardagen. så att man fortsätter, för sin egna skull! Och gärna tillåta sig att stanna upp och reflektera över olika situationer som uppstår. Tänkvärt och viktigt!

• som en detalj, som jag missade i inledningen men som jag bara har älskat. I hallen stod det ett bord och där fanns det alltid en stor bringade med vatten och lite örter i. Men även termos med te. Ingefära och citron låg där som man själv skar upp och kunde om man ville lägga i sitt tevatten. Och där var även en skål med helt underbara små fikon.  Precis innan morgonyogan fanns där även små  shotar med ingefära, gurkmeja, kanel och citron – en bra start på morgonen😍

Det var dags att lämna huset, att ta farväl…. de andra tjejerna tog taxi till flyget medan jag skulle vidare för två nätter i Cala’dor. Jag hade tur och fick skjuts av Daniel Mendoza som hade hållt oss sällskap ett par dagar. Daniel är författare och föreläsare, mycket inspirerande och varm människa.

Jag bodde bra, det var  skönt, solen sken och jag fick bada i massor.  Var så nöjd över att jag hade tagit ett par extra dagar till att bara landa i mig själv och bo precis vid vattnet.

•Vaknade upp på fredag morgon, min egna morgon, utan min grupp, min trygghet, persiljepalatset,  inte Helene, ingen kokos….. ingen tupp….

men jag vaknade och funderade… solen var precis uppe och tittade fram genom tallen.

Det var bara att ta tag i det, började med prayama i sängen. Sedan satte jag på mig mina löparskor, kläder och stack ut.

Liten promenad, sedan småjogga, när jag kom till första udden så blev det flera solhälsningar, häftigt! Jag njöt i fulla drag att jag verkligen var där, så närvarande på vad jag gjorde, OCH  ATT jag gjorde det!

Jogga, andra udden kom…. Dags för krigaren i ett flöde! Whowww!!

Fortsatte  jogga, avslutade med skön yoga vid klipporna.Så nöjd! Så stolt! Sedan blev det  bad och sol, resten av dagen. varvat med flera sköna promenader bland tallar och klippor.

Doften av tall i samklang med värmen från solen och de svalkande vågorna från havet är obeskrivlig. I skrivande stund så både känner jag värmen  och doften från klipporna och tallarna.

•Sista  natten. Snart dags att bli hämtad av taxi. Mot hösten, från värme, ljus och dofter… hem till kärleken, mitt liv och till vardagen. ❤️

Vardagen? Vad har den att erbjuda? Den ligger öppen, det är jag som kan bestämma och forma min vardag-spännande! Vilken förmån!

Kapha ska från nu avgå i mitt liv och fyllas med vatna och en liten del pita, det kommer bli bra, riktigt bra!💪👏

Det är mörkt ute, jag öppnade dörren ut till balkongen och gick tillbaka och kröp ner i sängen. Lyssnade på havet som bestämt rullade in, mjukt och fint mot klipporna, en skön melodi….. vinden var helt stilla., stjärnorna lös på himlen. Jag slöt ögonen och bara lyssnade.

Kroppen påckade på uppmärksamhet, – kom upp sätt dig,  låt oss börja dagen…. jag lyssnade och kände att nu är det dags, låt oss vakna tillsammans.

Sittande i sängen, rak och med händerna på knäna så började vi andas lugnt, jag och min kropp. Pryanama- pekfinger och långfinger upp mot tredje ögat och tumme mot höger näsborre och ringfinger mot vänster näsborre. Andas in, stanna upp, andas ut…. om och om igen….

Efter en stund kröp jag ner i sängen igen, raklång och fortsatte andas med lugna andetag med slutna ögon. Men kroppen sa till… nej nej, vi har mer kvar, kom igen….

Plötsligt så var jag i full gång med skön morgonyoga, dock i sängen, men madrassen är hård så det funkade fantastiskt.

Jag är pigg, jag är vaken, jag är nöjd! Ställde mig en stund på balkongen, det började ljusna, värmen var där och var redo för en ny dag, ett litet barn jollrade i lägenheten under mig – glädje, kärlek, så oförstört. Doften av tallen omslöt mig…

Dagen hade precis börjat, jag hade tid  med en liten promenad till stranden…..

namaste’❤️🌸🙏

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *