Dag tre – en skön dag vid havet Dag fyra -en annorlunda dag i det tystna⭐️

Yogan är skön då man får möjligheter att utmana sig själv i det jobbiga, njuta av det sköna och ge sig sin tid på mattan 🙏🌸🙏

dag tre

Vaknade strax innan dingdongen, njöt av tystnaden och nyfikenheten för dagen. Kände mig pigg, inte så ont i kroppen. Längtade till mattan. Kokos i mun, yoga kläder på – Nu började dagen!

Denna tidiga morgonyogan bjöd in till ett flöde av egna solhälsningar.  Jobbade på att hoppa bakåt och framåt- ta sats. Och flödet mellan planka och kobra. Ett pass med sig själv, fokus och koncentration.❤️

Schemat för dagen bjöd på en fantastisk utflykt  till klippor och bad, en miljö som inte går att beskriva. Detta paradis ligger utanför Santanyí –  mondrago natural park.

Med slingrig, något brant och smal  stig kom vi ner till klippans vik där vi otroligt nog hittade en plats där vi kunde både sitta och nästan ligga…. en liten bit nedanför kluckade medelhavet och bjöd in till bad. Vilken plats!

Någon timme senare tog vi oss upp, för att komma till en plats där man hade utsikt över hela viken. Vinden fläktade, färgerna runt omkring lös med en intentsitet för sitt element – det var blått, turkost, jordiga toner i berg, sten och sand. Skalan i det gröna från ljust till mörkt tillsammans med alla de bruna tonerna. Solens strålar i samklang med molnen skapade en levande tavla. Värmen, vinden, doften….i detta rus så bjöds det på medhavd god sallad, hemmagjorda falafel, knäcke, frukt och muffins….Bara feel good!!!🥰

(jakten på toalett blev ett äventyr som slutade i det gröna bland taggar och snår…..😉)

Tillbaka hem, ett litet mellanmål och sedan dags för mattan.

Det blev mycket känslor, ytterligare några blad på ”löken”  skalades av, känslorna svallade i rummet hos oss alla. Oljer, dofter, Shanti påverkade och förstärkte våra upplevelser, kom till det inre- medvetandet…. tårar, skratt, svett och glädje – samhörighet och förståelse – känslor!

En skön yoga, en yoga med  axelöppnare, lårsträckare, använde rep för att komma närmre sin asanas, det kändes, det gjorde ont samtidigt njöt man av att möjligheten man gav kroppen till att kunna. Med hjälp av Helene så kom man längre ner/bak/ fram än vad man trodde att man kunde.  🤔👍🥴

Kvällen kom, solen gömde sig bakom hustaken, himlen skimrade i rött och orange. En skön dusch och tröttheten låg som en nöjdhet från topp till tå. Maten var framdukade i sin oslagbara färgprakt med dofter av lätthet, fräscht och lätt. Och till min glädje lite gulddryck som omslöt hela mitt inre för att sedan bara finna ro i sömnen.

En skön dag, en skön kväll, lugnt och med härliga människor. Kvällen blev tidig då det var mycket känslor och vi var trötta.

Att få vara med människor som är likasinnade, avspänt och behagligt. Lite avklätt då man släpper mycket på sin vanliga roll, kommer närmre sitt sanna jag….

• Dag fyra

Dingdong, pigg och vaken dags för yoga!! Vilke resa jag gör, vilket liv! Här vill jag stanna!❤️

Än en gång en härlig start på morgonen, tuppen har vaknat med oss varje morgon, under morgonyogan, så även denna dag.  Vi på  våra mattor och solen  kommer trevande med sina strålar och värme, lättar lite på mörkret och låter omvärlden vakna i sin takt.

Likaså låter tuppen oss veta att även han börjar se fram emot dagen och tar ton – en ny dag, nya möjligheter! Kan det bli bättre än så….❤️

Denna dag blev väldigt speciell, den tog mig lite extra…

Efter Frukosten blev det en vandring uppför många trappor till ett kapell …En oerhört vacker plats. Frisk skön morgonluft, med solen som värmer upp för dagen. Utsikt över hela byn som precis hade börjat vakna.

Till morgonljuset fick vi sitta och meditera med våra mala. Tystnaden låg som ett skirt tygstycke runt oss, fladdrande i det enda som hördes i vindens sus, våra egna mantran fyllde våra kroppar i tystnad och välbehag.🙏

Efter meditationen gick vi upp till platån utanför kapellet för att ställa oss med slutna ögon och gå med små steg, barfot👣 . Sakta, känna av, lukta, lyssna, tillit – låta sinnena få vakna och bara observera….

Just då och där fick jag tillit till mig själv, jag vågade, jag sökte ljuset och värmen men samtidigt blev jag nyfiken på det lite svalare, där solen inte ännu hade kommit fram, i skuggan, hur det skulle kännas, lite svalare, svalare på marken under fötterna, inte lika ljust, men skönt att svalka sig. Omgiven av dofter från tall. Men kroppen drog sig sakta tillbaka mot ljuset och värmen.

När man gick emot något så fick man ändra riktning – så häftigt! Inte en enda gång lyfte jag på ögonlocken, utan jag förlitade mig på mina sinne. Sakta och metodiskt förflyttade jag mig. När vi sedan öppnade ögonen så var man inte riktigt där som man trodde att man var…. en härlig känsla, för det var helt ok. Tiden fanns inte….

När vi skulle gå tillbaka skulle vi ta oss ner i lugn för att plocka saker som vi skulle använda till att göra våra  mandala.

Där började vår tysta dag.

När vi var tillbaka i huset så var vi i hallen och gjorde våra egna mandala, under tystnad, helt försjunkna i vårt skapande,  med glädje, inspiration och nyfikenhet för varandras skapande. Vi alla hade tankar och känslor i våra egna vackra skapelser.

Lunchen blev under tystnad. Det var den måltiden som jag nästan bara kastade i mig maten utan att direkt uppfattade vad jag åt…. jag är fortfarande inte klok på varför, men jag njöt inte, visste knappt vad jag åt…

Efter maten fick de andra massage, jag och Åsa får det imorgon. Jag tog en skön dusch  Och gick ut och satte mig i skuggan ute på terassen på tredje våningen i ensamhet och läste… jag har landat, njuter och låter mig bara vara i nuet.

Gyanmitra var tillbaka och ledde oss in i meditation med att vara medveten utanför vår kropp. Magiskt, samtidigt förlorade man sig lite med att somna samtidigt som man var där… för att sedan vara med igen. Han gick igenom shakra för shakra, det var en otrolig ”resa” .

När vi lämnade det sjätte shakrat -tredje ögat, och gick vidare till det sista och sjunde shakrat, så fick jag en blixtrande huvudvärk, vad hände?

Jag hade nog redan vid lunchen och den ”stressiga” måltiden fått det lite jobbigt med magen som inte kom till ro. Så jag var nog inte i rätt balans… samtidigt så var det denna dag som gav mig så mycket… Det var en fruktansvärd huvudvärk och jag längtade bara till natten.

Det serverades mellanmål  och vi började prata igen, men med ett lugn och stillsamhet. Det här med tystnad var helt fantastiskt, man bara var men man såg, kände och tog sig tid till känslor och var medveten. Oerhört lärorikt, ibland pratas det bara för att det ska pratas, man kan ibland istället bara njuta och uppskatta varandra, sin tillvaro i tystnad.

och sedan var det dags för yinyoga. Tungt men skönt, huvudvärken försvann det gick lite bättre och jag kom djupare. Det var skönt att få muskler, bildvävnad att sammanstråla i långa, mjuka och samtidigt kraftfulla asanas. Duvan är tuff och när man dessutom ska hålla foten som är bakom, inte en favorit men en skön utmaning.

Lite kvällsmat sedan kvällsyogan var att hålla benen upp mot vägg med bolster på hålfötterna. Temat tacksamhet❤️

Tre bra saker från mig till mig: god lyssnare, kreativ, lugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *